top of page

henkinen kulkuri -ilo irti!
retriitti
stockfors villagessa 9.-11.5.2024

(oHJAAJINA JULIA KUU JA VILLE JUURIKKALA)

Henkinen kulkuri - flyer2024.jpg

Tervetuloa kokemaan ja lujittamaan yhdessä läsnäolevaa sydämessä lepäämisen tunnetta, iloa olla elossa, sekä hyväksyvää tapaa olla kasvumatkalla inhimillisenä ihmisenä.

Retriitti sisältää sekä kehollisia ja meditatiivisia harjoituksia että keskustelua. Kehollisiin ja meditatiivisiin harjoituksiin kuuluu mm. hengitysmeditaatiota, satutanssia, kylmävesimeditaatiota, Ilo olla elossa -seremonia (jotka mm. avaavat kehon tunnetukkeumia, elinvoimaa ja purkavat stressiä) sekä eheyttävää valokuvausta. Kaikki harjoitteet sisältävät ohjausta ja yhteistä pohdintaa.
Kyseessä on lempeän voimallinen kolmipäiväinen hyvinvointitapahtuma, jonka ohjelmaan osallistut juuri sillä tavalla kuin hyvältä tuntuu.

Henkinen kulkuri on mielentila, jossa henkinen etsijä siirtyy tulevaisuuden pyrkimyksestä hyväksymään tämä hetki virheineen kaikkineen. Henkinen matka - ja inhimillinen keskeneräisyys - jatkuu, mutta tähän hetkeen keskittyessään kulkuri on yhtä aikaa matkalla ja perillä.

Ilo on ihmisen luonnollinen olotila. Se on aina olemassa meissä jokaisessa, mutta monesti kehollisten jännitystilojen ja mielen apinalaumana juoksevien ajatusten takana. Pakotettu ilo myös estää aitojen syvien tuskan tunteiden kohtaamisen. Kun tekopyhästä ilosta päästää irti ja uskaltaa tuntea häpeää, syyllisyyttä, vihaa ja pelkoa – saa kokea aidosti pyhän ja juurevan puhtaan ilon.

Kuka tahansa meistä on alkemisti. Sen sijaan, että pakenisin kipuani, voin kohdata sen ja antaa katkeran lyijyn sisälläni muuttua iloksi ja rakkauden kullaksi.

PAIKKA: Harjuntie 111, 49270 Pyhtään kirkonkylä, Patruunantalo ja Stockfors Village
(tunnin ajomatkan päässä Helsingistä)

AIKA: Helatorstai 09.05.2024 klo 11 – lauantai 11.05.2024 klo 17

HINTA: 380 €. Sisältää alv. Hinta sisältää ohjelman, majoitukset, täysihoitoruokailut sekä saunan ja paljun upeassa Stockfors Villagen kartanossa.

RYHMÄKOKO: Max. 12 kanssakulkuria + Julia ja Ville

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Julia juliakuuart@gmail.com 050 3634169

Katso myös: Palautteita edellisiltä retriiteiltä


ALUSTAVA OHJELMA:

 

HELATORSTAI

10-10.45  Saapuminen

11.00       Retriitin esittely: Tähän hetkeen ja sydämen lempeään iloon asettuminen

11.30       Inhimillisen kivun kohtaaminen ja irtipäästäminen - eli alkemia

12.00       Keskustelua
13.00       Lounas
14.00       Kasvumatkan prosessivaiheet ja tunnehaavojen parantaminen
14.30       Keskustelua
16.00       Tauko
17.00       Päivällinen

18.00       LoveFlow -liikeharjoitus ja Metsämeditaatio

19.30-21.30 Pieni joenrantasauna lämpimänä


PERJANTAI
8.00-10.00 Aamupala
10.00         Keskustelua kylmäaltistuksesta, paljasjalkailusta sekä henkisestä paljaudesta, aitoudesta
10.30         Satutanssi – käymme leikillisesti ja kehollisesti läpi erilaisia tunnetiloja
11.00         Kylmävesimeditaatio Hunajatalon päädyssä kylmässä paljussa
11.30         Lempeä rumpumatka
12.00         Olemisen opettelua ja kehon avautumisen tuntemuksia kylmästä lämpimään
13.00         Lounas
14.00         Tauko
15.00         Syvemmän sydämen tason irtipäästäminen ja antautuminen
17.30         Päivällinen
19-19.30    Ilo olla elossa -seremonia paljussa
19.30-21.30 Saunomista ja paljuilua Hunajatalon isolla saunalla

LAUANTAI
8.00-10.00 Aamupala
10.00         Nais- ja miestyöpajat:
                  Kohtuvoima – Surun ja kivun purkupaikka & Ilon ja nautinnon lähde (Julia) &

                  Miesten kesken – Vahvuuden ja herkkyyden tasapaino (Ville)
11.30         Hyväksyntää eheyttävä valokuvaus: henkilöt kuvataan yksi kerrallaan ja kuvauksesta saa muotokuvan            itselleen omaksi
13.30         Lounas
14.30         Pop kirtan
15.00         Tauko
15.15         Ilon ja rakkauden tuoli – lahjan antamista ja vastaanottamista
16.00         Lopetuskeskustelu
17-18         Huoneiden luovutus ja lähtö omaan elämään uudistuneena

 


Yleistä:

Kaikkeen ohjelmaan osallistuminen oman sydämen kuuntelun mukaisesti eli voit olla taustalla tai jäädä pois jostakin, mikäli sinusta tuntuu siltä.
Sinä olet itsesi asiantuntija, kuuntele itseäsi ja omia terveitä rajojasi samalla, kun rikot minuutesi ahtaita laatikoita ja vapaudut virtaamaan ja toimimaan vapaasti sydämesi ohjauksessa. Löydä terveet rajasi, elä vallattomasti eli älä käytä valtaa muihin ja pyri aitouteen, olemaan estottomasti oma itsesi ja kokemaan tunteesi tietoisesti.
Suosittelemme juomaan paljon vettä koko retriitin ajan sekä uimaan joessa aina, kun siltä tuntuu. Nämä toimet helpottavat kehon ja mielen sopeutumista muutosprosessiin.

 


Ilmoittautumisen yhteydessä:


* Tilaa erityisruokavalio, jos tarvitset sellaisen (täysihoidossa sekaruoka)
* Tilaa yksityishuone, jos tarvitset sellaisen (lisähinta +60 €/2 vrk). Majoitus muutoin 2-3 hengen huoneissa.
* Kerro, jos tarvitset kyydin bussipysäkiltä
* Kerro, maksatko retriitin yksityisesti vai onko maksajana yritys (yrityksen nimi + y-tunnus)

 


Meistä ohjaajista:


Julia Kuu: Hyvinvointivalmentaja, hieroja, monitoimivapaaehtoistyöntekijä ja taiteilija, koulutukset: kokonaisvaltainen luontaisterapeutti ja sosiaalikasvattaja.

26 vuotta työtä ihmisyyden parissa sekä omaa tietoista ihmisenä kasvua ovat opettaneet, että matka pelkopohjaisten vääristyneiden toimintamallien purkamiseen ei lopu koskaan. Ahdistukseni kyllä on haihtunut, masennuskierre katkennut, unilääkeriippuvuus poistunut ja autuuden ankkuri kiinnittynyt sekä aitous ja nautinto lisääntyneet. Koska olen oppinut useimmiten hyväksymään omia tunteitani ja tarpeitani. Puhumaan ihmisyyden rumistakin asioista niiden oikeilla nimillä. Nykyään elämä on minulle Suuri Juhla.

Lapseni ovat aikuisia. Asun ja työskentelen Kasvajat-yhteisön hyvinvointikylässä Pyhtäällä. www.juliakuu.com

Ville Juurikkala: Taiteilija, puhuja & meditaatio-ohjaaja. Kolmen lapsen isä. Julkaisen tänä keväänä Irti-nimisen kirjan jossa käsittelen monia eri takertumisia ja irtipäästämistä, joita olen käynyt läpi yli 30 vuotta kestäneen henkisen etsintäni aikana. Tänä päivänä elän täysin ilman päihteitä ja koen vapautuneeni monesta muustakin takertuneisuudesta (mm. työnarkomania ja henkinen etsintä). Arvostan henkistä kasvua, jossa hyväksytään inhimilliset virheet ja tarpeet. www.villejuurikkala.com


 

Osoite ja tarkemmat saapumisohjeet:


Pyhtäälle Stockforsin Patruunantalolle pääsee helposti autolla. Sijainti on lähes moottoritien varrella, silti täysin luonnon rauhassa Kymijoen Pyhtään haaran rannalla, tunnin ajomatkan päästä Helsingistä itään.


Osoite on Harjuntie 111 tai Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä, Stockforsin hyvinvointi- ja kulttuurikylä.


Bussilla pääsee lähelle. Osa kaukobusseista pysähtyy vajaan 2 km:n päässä Pyhtään kirkonkylässä, suurin osa 10 km:n päässä Siltakylässä ja kaikki loput Helsingistä itään kulkevat bussit Kotkassa 20 km:n päässä. Stockforsiin pääsee myös Onnibussilla. Bussipysäkit, jotka voit Helsingistä päin tullessasi valita, ovat: nro 70 Pyhtään kirkonkylä/ABC, nro 71 Pyhtään Siltakylä, nro 72 Kotkan Sutela. Lähin juna-asema on Kotkassa. Ilmoitathan, mikäli tarvitset kyytiä bussilta tai junalta.

Lisätietoja Stockforsista ja Patruunantalosta:
https://www.stockforsvillage.fi/patruunantalo/
https://www.facebook.com/stockforspatruunantalo

 


Sydämellisesti tervetuloa!
Julia ja Ville

 

VÄHÄN MAISTIAISIA OHJELMASTA:

Julia ohjaa mm. satutanssia, vapaata liikettä ja Ilo olla elossa -seremonian.


Julian sanoin:
”Vapaa liike ja satutanssi ovat erinomainen tapa luoda vahvempi yhteys sydämen ääneen sekä poistaa stressiä kehosta ja eheyttää olemustamme hyvin kokonaisvaltaisesti. Tanssi on nopein ja helpoin antautumisharjoitus, jonka tiedän. Satutanssissa eläydymme mm. eläimiksi ja käymme siten kehollisesti erilaisissa tunteissa ja tunnelmissa. Samalla kiinnitymme vahvemmin sisäiseen lapseemme. Se on osamme, jossa elää puhdas elämänilo.”

 

”Kehomme dna:ssa elävät esiäitimme ja -isämme, jotka ovat miljoonia vuosia tehneet erilaisia seremonioita. Seremoniat ovat kauniita siirtymärituaaleja, joissa ajatteleva mieli hiljenee, tietoisuus voimistuu ja kehon on mahdollista nopeastikin päästää irti vanhoista kaavamaisista toimintatavoistaan. Seremonia on kuin portti, josta siirrymme uuteen elämään kevyempänä ja selkeämpänä, kirkkaampana ihmisenä. Rakastan seremonioita, sillä niissä koen hyvin syvästi ihmisten keskinäisen yhteyden ja ryhmän lämpimän sydämellisen parantavan voiman.”


Ville ohjaa retriitillä mm. kylmävesimeditaatiota ja tekee hyväksyntää eheyttävää valokuvaa (josta saa kuvan itselleen omaksi).


Villen sanoin:
”Avantomeditaatio on mun suosikkiharrastuksia ja olen myös ohjannut sitä pari vuotta kotikaupungissani Porvoossa. Mä itse olen yleensä noin 3-10 minuuttia kerralla, mutta aloittelijoille suosittelen kuuntelemaan omaa kehoaan. Yksi hyvä keino on se, ettei ensimmäisellä kerralla ole vedessä kaulaa myöten, vaan esim. vain polvia myöten.


Eheyttävä valokuvaaminen on käytännössä ollut mun päätyö jo viimeisen parinkymmenen vuoden ajan. Mä tosin tajusin sen kunnolla vasta 15 vuotta sitten, kun mun äiti vei mut tapaamaan Niina-Matilda -nimistä näkijää, joka sanoi mulle: ’Ville sähän teet oikeasti hoitotyötä. Pinnallisella tasolla sä kuvaat rokkareita, mutta todellisuudessa sä hoidat niitä.’”

ä hoidat niitä.’”

Ryhmäkuva leveä Henkinen kulkuri ja sydämen kompassi retriitti 07_2023 ABC02994-12.jpg

Ryhmäkuva heinäkuun 2023 Henkinen kulkuri ja sydämen kompassi -retriitiltä.

bottom of page