top of page

kokonaisvaltaisesti eheyttävät, rentouttavat, stressiä ja lihasjännityksiä vapauttavat kehohoidot

Mental health_man watching sunrise_AdobeStock_192244106.jpeg
Hieronta_AdobeStock_590776177.jpeg
hotstones.jpg
reflexology-new-84b2f7ec10c6c02971cc5bd5b78aec97.jpeg
Takaterassi.jpg

Kehohoitojen hinnat: Hinnasto
 

Löydät koko palveluvalikoiman kuvauksineen Pyhtään Keitaan Timma-sivuilta, josta voit halutessasi sähköisesti varata hoitoaikasi: Timma/Pyhtään Keidas

 

Alla lueteltu kokovartalohieronnat ja -hoidot.

Tarjolla myös 1 tunnin hierontoja sekä ryhmille räätälöitäviä lyhyempiä hierontaja.KOKOVARTALOHIERONTA 1,5 h

 

Intialainen kokovartalohieronta on syvärentouttava ja lempeä, mutta samalla hyvin voimallinen ja tehokas hieronta. Se perustuu tuhansia vuosia vanhaan ayuervediseen lääketieteeseen ja siinä koko keho hierotaan luontaisilla öljyillä varpaista päälakeen kehon molemmilta puolilta.

 

Hoidossa on pitkä selän käsittely, jossa puretaan tehokkaasti jännitykset selästä, hartioista ja niskasta. Hoidon lopuksi on noin 20 minuutin syvällisesti uudistava pään hieronta.

 

Intialaisen hieronnan hyötyjä muun muassa:

syvä rentoutuminen, parantunut ihon ja lihaskudoksen kimmoisuus, nopeampi toipuminen sairauksista, helpotusta unettomuuteen ja migreeniin, verenkierron paraneminen, kehon kuona-aineiden poistumisen paraneminen, helpotusta selkä-, niska- ja hartiajännityksiin, ruuansulatuksen ja ravintoaineiden imeytymisen paraneminen, sisäelinten, sydämen ja hermoston tasapainoisempi toiminta, lihaskudoksen uudistumisen kiihtyminen, rasvakudoksen hajoamisen nopeutuminen, lisääntynyt elinvoimaisuuden tunne, mielen selkiytyminen ja kehon, mielen sekä sielun kokonaisvaltainen eheytyminen.

 

 

 

KOKO VARTALON KUUMAKIVIHIERONTA

1,5 h

 

Miellyttävän kuumat kivet liukuvat keholla luovuttaen rentouttavaa lämpöään syvälle lihaksiin, sisäelimiin, luihin ja ytimiin; koko elimistöön. Rentoutuksen tunne on kuin jokainen solu vajoaisi painottomuuteen.

Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa kehon energiakeskuksiin selälle ja vatsalle asetellaan suuret lämpimät kivet. Vapauttaessaan lämpöä, nämä kivet vaikuttavat koko kehoon rentouttaen ja energisoiden sitä. Lisäksi kuumakivihoidossa hierotaan koko keho kuumilla kivillä. Hetkittäin hoidettava voi tuntea, miten jokin tukos akukanavassa aukeaa: vaikkapa hoidettaessa varpaita, miellyttävä vapauttava tunne kipinöi ja väreilee päässä.

 

Kivien vahva rentouttava lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja siksi kuumakivihieronta onkin yksi parhaista esim. lihasjännityksen laukaisijoista. Se myös vaikuttaa syvällisesti koko kehoa ja mieltä tasapainottavasti. Parantaa koko elimistön yhteistoimintaa, tehostaa aineenvaihduntaa ja lymfanestekiertoa, tasapainottaa hermoston toimintaa, laukaisee tehokkaasti stressiä, purkaa jännityksiä.

Hoito on hyvin voimallisesti rentouttava. Se poistaa kuona-aineita ja voimistaa kehon luonnollista itseparanemismekanismia. Usein ensimmäisen hoitokerran jälkeen tämän vuoksi olo on hyvin väsynyt. Tällöin tulee kuunnella omaa kehoa ja antaa sille rauha jatkaa hoidon vaikutusta ottamalla rennosti seuraava vuorokausi.

 

Kuumakivihieronta on satoja vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty mm. Intiassa, Tiibetissä, Egyptissä ja Etelä-Amerikassa. Länsimaissa hoito löydettiin uudelleen 2000-luvun vaihteen tienoille. Sen voimakkaiden stressiä laukaisevien, energiaa vapauttavien ja rentouttavien ominaisuuksiensa vuoksi siitä on tullut yksi nopeimmin leviävistä hierontahoidoista. Suomeen hoito rantautui v. 2004-2005. Minä opettelin kuumakivihieronnan vuonna 2007 käyden kurssin Suomessa, mutta myös ulkomailta tilaamieni koulutusmateriaalien avulla.

Hoidossa käytettävät kivet ovat laava-eli basalttikiviä, sillä laavakivi sitoo lämpöä pitkään ja vapauttaa sitä hitaasti. Omat kiveni ovat Kreikasta. Kivet lämmitän Spa-keittimessä vedessä ja ne sivelen ne aromaterapiatippoja sisältävällä öljyllä. Kokovartalohieronnassa voidaan keskittyä niihin kehosi kohtiin, joissa on eniten jännitystiloja.

 

HotStones-kuumakivihieronta on hoitokokemuksena erittäin miellyttävä ja jopa autuaallinen.
Tervetuloa syvärentoutumaan!

 

 

Refleksologia – KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA 1,5 h

 

Terveyden hoitamista kehon heijastepisteitä/-alueita käsittelemällä. Tehokas ja kokonaisvaltainen luontaishoitomenetelmä, jolla voidaan kartoittaa ja hoitaa mitä moninaisempia terveyden häiriö- ja epätasapainotiloja. Hoidossa käsitellään tukoksia ja jännityksiä mm. painelemalla ja kitkahieronnalla. Heijastepisteitä löytyy jalkaterän sekä käsien lisäksi joka puolelta vartaloa sekä mm. päästä ja korvista. Vyöhyketerapiaa käytetään täsmähoitona kehon ongelmiin, vammoihin ja sairauksiin ja sitä suositellaan otettavaksi sarjahoitona vähintään 3 kertaa. Ensimmäisellä käynnillä tehdään koko kehon kartoitus ja avaava, ns. puhdistushoito. Seuraavilla kerroilla keskitytään niihin kehon epätasapainotiloihin, joita asiakas toivoo hoidettavan ja joita kehon kartoituksessa on löytynyt.
 


 

PÄÄHIERONTA

Kesto 1 h

 

Kaikki koko vartalohoitoni sisältävät päähierontaa

 

Päähieronta on syvällisesti rentouttava ja uudistava hoito, joka vaikuttaa niin fyysisellä kuin psyykkiselläkin tasolla. Puolen tunnin hoidon jälkeen olo on seesteinen ja mieli kirkas. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu myös seuraavien päivien ajan.

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha, alkujaan ayuevedinen hoitomenetelmä. Siinä käytetään erilaisia ja rytmiltään erilaisia hierontaliikkeitä, joilla käsitellään hartiaseutu, olkavarret ja pää tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Hoito tehdään joko istuen tai hoitopöydällä maaten. Istuen tehtävä hieronta on öljytön (päällä mieluiten puuvillainen paita), mutta hoitopöydällä päähieronnan voi tehdä joko öljyttömänä tai öljyllä.

 

Intialainen päähieronta parantaa keskittymiskykyä ja lisää yleistä vireystasoa. Verenkierron paraneminen, lihasten hapenottokyvyn paraneminen ja mielen rauhoittuminen auttavat kehon omien säätelymekanismien toimintaa ja edistävät siten terveyden ylläpitoa (kuonanpoisto, autoimmunologiset vaivat, hormonaaliset epätasapainot…).

Intialaisella päähieronnalla saadaan apua mm. päänsärkyyn, lihasjännityksiin, silmien rasitukseen, stressiin, unettomuuteen, TMJ-oireisiin (leukanivelten pinnetilat, kasvohermosäryt, purentasäryt…), lymfaattisiin tukoksiin, poskiontelotulehduksiin, hius- ja päänahan ongelmiin, verenkierron paranemiseen (laskee verenpainetta), pelkotiloihin, masennukseen, paniikkihäiriöihin, tinnitukseen ja moneen muuhun.

 

Kun haluat hemmotella ja hoitaa itseäsi tai läheistäsi, intialainen päähieronta on mitä nautinnollisin tapa tehdä se!

bottom of page