top of page

palautteita retriiteiltä

näin ihmiset ovat kokeneet ja kertoneet

“Musta tuntuu, että olin odottanut tätä retriittiä koko elämäni.”

“En oikein osaa edes pukea sanoiksi sitä hyvää, mitä sain. Kaiken kaikkiaan vaan edelleen tunne, että viikonloppuna tapahtui ”ihmeellisiä asioita”. Kehossa aukesi paljon, ja hyväksyvä, rakastava energia, joka oli läsnä koko viikonlopun, tuli jotenkin läsnäolevammaksi arkeen.”

“Olen hyvin kiitollinen Villelle ja Julialle kuin myös jokaiselle ryhmäläiselle. Muistan vkl kuin taivas olisi laskeutunut keskellemme. Kokemus antaa uskallusta uskoa ihmisyyteen ja jumalallisuuteen yhdessä.”

“Olen retriitin jälkeen nauranut enemmän kuin aikoihin. Kiitos naurun palauttamisesta <3 Nytkin hymyilyttää :-)”

“Kiitos. Tuntuu todella uudestisyntyneeltä. Prosessi itsessäni varmasti jatkuu, enkä pelkää sitäkään, että tulee taas eteen vaikeita tunteita ja kiviröykkiäitä rinnan päälle. Osaan jo vähän murentaa niitä muuttaen niitä kullaksi ja tiedän, milloin voisi olla hyvä pyytää siihen apua, jos ne eivät vaan meinaa murentua. Suuri rakkaus ja kiitollisuus sydämessäni, kiitos <3”

“Sain retriitiltä niin paljon, etten osaa edes sanoin kuvata. Ihanat ohjaajat ja muut ryhmäläiset, turvallinen ja avoin ilmapiiri, kohdatuksi tuleminen.. Se tunne että kelpaan tällaisena kuin olen ja että olen ryhmän tasavertainen jäsen. Alkutaipaleella oleva henkinen matkani sai ison sysäyksen ja jäi todellinen nälkä oppia ja tutkia lisää.”

“Mie olen osallistunut todella monenlaisille retriiteille/henkisille matkoille, mutta en ole kokenut aiemmin tämän tyyppistä retriittiä, missä energioiden värähtelytaso olisi näin korkealla. Mie olen hyvin henkinen ja myös aika traumatisoitunut, elämän polkuni ei ole ollut helppo. Minun on vaikea itkeä ja kohdata tunteita kehossani. Viikonlopun aikana sain itkettyä ja pystyin kohtamaan pahaa oloa kehossani sekä päästämään siitä irti ja aika monesta muustakin asiasta.”

“Tuntuu vieläkin vähän vaikealta viikko retriitistä eritellä kaikkea. Herkistyn edelleen siitä hetkestä, kun itsessäni lähti virtaus. Uskon, että se oli juuri se kohta, missä pääsin kohtaamaan kivun minkä takana oli rakkaus.”

“Minut kohdattiin lempeästi ja hyväksyvästi. Suurella rakkaudella. Tuntui, että minut nähtiin niin, että oli turvallista katsoa myös omaan pimeyteen hyväksyvästi ja sen avulla löytää itsestä valo ja rakkaus.”

“Retriitillä vallitsi koko ajan käsittämättömän ihana energia, joka mahdollisti sen, että sai olla juuri minä. Vaikka usein onkin vaikea avautua uudessa ryhmässä siitä huolimatta, että olen sosiaalinenkin. Keholliset harjoitukset (erityisesti kylmäaltistusmeditaatio) olivat huikeita <3 !”

“Olin tosi positiivisesti yllättynyt kaikesta! Erityisesti siitä, miten huolella ja ajatuksella runko ja ohjelma oli rakennettu, tuli tunne että tämä on viimeisen päälle meitä ajatellen mietitty niin valmiiksi ja monipuoliseksi kuin nyt voi olla. Tykkäsin tosi paljon monipuolisuudesta, ja kehollisuudesta, niitä voisin alleviivata loputtomiin. Ja teidän aitoudesta, läsnäolosta ja siitä kuinka kaikesta henki ja hehkui se että teette tätä sydämellänne puhtaalla intentiolla sydän auki rakkaudessa.”

“Ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni vieraassa porukassa tunsin todella tulleeni kohdatuksi tasavertaisena ihmisenä. Sain turvatilaa olla minä.”

“Teillä molemmilla on luontainen taito & kyky ja tietynlainen vaatimattomuus & nöyryys elämän edessä. Juuri niitä kykyjä, mitä ihmisen aito kohtaaminen vaatii. Sen tähden te olettekin palvelutehtävässänne. Sen ansioista sain olla juuri niin kuin olin ja ymmärsitte/ hyväksyitte ihmisille sen tilan mitä kukanenkin tarvitsi siinä hetkessä.”

“Erityisesti haluan kiittää Villeä siitä kuvaussessiosta, että ymmärsit kuinka niin epämukavuusalueellani olin, että hoidit sen juuri niin kuin se pitikin tehdä.”

“En olisi uskonut antautuvani niin täysin tanssiin, lauluun, huutoon :-) Kylmävesimeditaatio oli huippukokemus.”

“Palaan edelleen usein tuohon menneeseen viikonloppuun, kun tuntuu, että ”käsistä lipeää” se voima ja luottamus, joka viikonloppuna ilmeni, niin pystyn palaamaan siihen tunteeseen ja tietoon, että ympärillä on suuri rakkaus.”

“Vähänpä tiesin rennosta olosta, mutta sain kaikkea muuta sellaista, jonka avulla pääsin itsessäni tasapainoiseen tilaan. Surun ja vihan kanavoinnin kautta takaisin itseen syvälle itseluottamukseen ja kokonaisuuden, ykseyden ja rakkauden lähteelle. Yksin, mutta kuitenkin yhdessä. Yhteinen matka (ryhmävoima - ei ryhmäpaine!) loi turvallisen tilan itselle kokea isoja prosesseja itsessään. En olisi itsekseni pystynyt kanavoimaan niin voimakkaita tunteita ulos, perusluonteeni on kuitenkin harmoniaan/tasapainoon ja iloon pyrkivä. Retriitissä tuntui kuin olisin tullut takaisin itseeni. Syvä ykseyden kokemus sisällä vahvistui - olla osa jumaluutta ja rakkautta muiden kanssa yhdessä, ei erillisenä, vaan samasta lähteestä - erilaiset mutta täydelliset kokonaisuuden osat <3”

“Kiitos Julia ja Ville <3 Olette huikeita ihmisiä. Kohtaamisellamme oli minulle äärettömän suuri vaikutus.”

“Toi retriitti oli mun pelastus, jota olen odottanut… Rakastuin taas itseeni ja tähän elämään.”

"Teidän retriitti oli mulle ihan mieletön kokemus ja se oli semmonen potku oikeeseen suuntaan elämässä. Sain sieltä just sen kaiken irti mitä mun oli tarkoitus saada, ja vähän enemmänkin."

"Mä sain mun tunteet takasin ja ajatukset kasaan. Aivosumu hälveni ja vaikka on vielä prosessoitavaa niin tää rakkaus mikä täytti mut on jotain uskomatonta."

“Minulla oli turvallinen olo koko retriitin ajan, vaikka itsellä meinasi mennä usein itkun puolelle, se ei kuitenkaan häirinnyt minua. Muualla olisin kokenut häpeää, tuntuu että usein tunnen häpeää. Muualla olisin ollut myös ahdistunut ja näytellyt ihan muuta roolia.”

“Ootte Villen kanssa ihan täydellinen kaksikko pitämään retriittejä, ihmiset saa teistä sitä parasta tietoisuutta irti.”

“Retriitissä käsitellyt asiat ja aiheet lisäsivät itsetuntemusta ja -luottamusta, tunteiden kohtaamista ja käsittelyä. Paljon ajatuksia ja oivalluksia syntynyt retriitin jälkeen.
En osannut odottaa sitä, kuinka voimaannuttava kokemus ja olo retriitissä syntyi. Porukka huokui läsnäoloa, aitoutta, rehellisyyttä, rohkeutta. Minulla on ollut lähes euforinen olo koko viikon. Turvallinen ja hyväksyvä olo. Sai olla sellainen kuin on. Ihanaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. -> Rakkaudesta täyttynyt sielu, mieli, keho "

“Kun elämässä mieluummin eksyy, niin löytää paljon enemmän. Ihka ensimmäinen henkisen kulkurin retriitti takana. Olin 100varma, että minä en tanssi, itke tai huuda. Noh, toisin kävi. Voi sitä itkun tunnetta ja huudon tuskaa ja riemua. Niin vapauttava tunne. Kuin olisi 100 kg riisunut päältä pois.”

“Se retriitin ilmapiirin lämpö ja rakkaus oli oikeesti ihan käsin kosketeltavissa. Jopa mulla, ujolla introvertillä (jos on pakko
leimata) oli tosi hyväksytty olo. Ja mitä pidemmälle retriittiä mentiin, sitä enemmän sen rakkauden ja hyväksynnän tunsi."

“Olen kiitollinen siitä, että olen löytänyt sisäisen lapseni jälleen. Enää en taivu muottiin. Opettelen vetämään rajat ja sanomaan Ei! Jatkan niin kiitollisena kulkurin matkaa. #vihdoinkinlupapörröttäähiuksia”

bottom of page