tähtivettä koko nainen

- Kauneimmat minusta koskaan ilmaissut sanat. Vuosia sitten oman silloin alakouluikäisen poikani suusta.
   Ainakin kuvaa alati muuntuvaa, virtaavaa ja pulppuilevaa olemustani, joka joskus on myös suvannossa.

elämän löytöretkeilijä

Minä olen eksyttänyt ja löytänyt itseni monta kertaa elämässä ja niin kai meidän kaikkien on tarkoitus. Palata kotiin yhä uudelleen ja uudelleen. Löytöretkeillä maailmassa ja itsessään, elää ja kasvaa samalla tietoisesti ja tiedostamatta. Monesti kasvu tapahtuu kriisien kautta, niin minullakin on tapahtunut. Monesti onneksi myös helpomman kautta tietoisemmin toisten ihmisten kanssa elämää jakaen, unia tutkien, kirjoittaen ja maalatan. Pyrin ymmärtämään hetki hetkeltä enemmän, itseäni, ihmisyyttä, elämää ja maailmaa. Anteeksiantamaan itselle ja muille. Tarvittaessa lähtemään eri suuntiin. Itsensä ei voi hylätä kuin osittain. Joten vähintäänkin tämän omituisen ihmeellisen minän (kehon, mielen ja sielun) kanssa on opittava elämään, jos haluaa olla onnellinen. Hyväksymään varjonsa ja valonsa, ottamaan vastuuta itsestään ja lapsistaan, olemaan tasavertainen muiden kanssa, rakastamaan, antautumaan elämälle.

Maalaaminen ja kirjoittaminen on minulle ihmisyyden eri muotojen, kehollisuuden, mielekkyyden ja sielukkuuden tavoittelua sekä maailman ihmettelyä, kaivamista ja kurkottelua, luovaa leikkimistä ja löytämistä. Esille nousee niin juuripaakkuja kuin tähtipölyä. Miksi toinen olisi toista arvokkaampi?

Julia

 

Taiteen lisäksi rakastan luonnossa liikkumista. Harrastan muun muassa polkujuoksua, hiihtämistä, retkiluistelua ja retkeilyä. Kiipeilyn löysin v. 2015 ja se valloitti minut täysin.

Rock!

Alkuvuodesta 2019 kävin RTV:n Paulin pakeilla -haastattelussa keskustelemassa muun muassa henkisestä tiestäni, tunnelukkojen avautumisesta, ykseyden kokemuksista, taiteen tekemisen terapeuttisesta ja intuitiivisesta ulottuvuudesta sekä kehon, mielen ja sielun tasapainon tärkeydestä.