top of page

Mikä on Elämän tarkoitus?

Elämän tarkoitus on asia, jota olen tutkinut, pohtinut, pureskellut ja testannut kaikilla elämäni osa-alueilla nyt 22 vuotta. Olen löytänyt monia tarkoituksia ja ne kiertyvät aina samaan ydintotuuteen: elämän tarkoitus on Rakkaus. Elämän tarkoitus on avautua elämänvoimalle nimeltä Rakkaus. Tulla Rakkaudeksi, olla Rakkaus.


Se, miten se käytännössä tapahtuu, onkin sitten toinen juttu. Siitä olen kirjoittanut kirjaa jo noin 8 vuotta saaden aikaiseksi yli 200 hiomatonta sivua. Projekti jatkuu ja kirja kasvaa varmasti vielä muutaman vuoden. Nyt päätin haluta jakaa, tehdä aiheen hengittäväksi kirjoittamalla siitä myös blogissa ja puhumalla siitä YouTube-videoilla.


Elämän tarkoitus on tulla omaksi itsekseen. Meidän kaikkien ydin on Valoa säteilevä Rakkaus. Saamme siihen yhteyden sydämemme kautta. Se asuu sydämessämme, joten todellisuudessa emme koskaan ole irrallisia siitä. Me olemme kuitenkin usein hetkeksi hukanneet itsemme. Syntyessämme unohdamme todellisen olemuksemme ja silti olemme hetkessä eläviä, ihmeitä näkeviä, aika maagisiakin olentoja ensimmäiset ikävuotemme. Noin neljän-viiden, viimeistään seitsemän ikävuoden aikaan me alamme oppia irrottautumaan ydinolemuksestamme niin paljon, että unohdamme sen. Kadotamme vahvan yhteyden näkymättömään maailmaan ja näkyvänkin maailman edessä alamme tuntea itsemme vajaiksi. Alamme sopeutua ja pyrkiä saamaan rakkautta läheisiltämme, vaikka todellisuudessa Rakkaus asuu meissä jokaisessa.

Meillä on aiemmin ollut vahva yhteys sydämessämme asuvaan Elämää suurempaan Rakkauteen. Kun kadotamme tuon yhteyden, ei mikään, eikä koskaan voi enää todella täyttää meitä. Ei mikään muu kuin se, että löydämme yhteyden sinne uudestaan. Että teemme Kotiinpaluun.
MATKA TAKAISIN KOTIIN, TAKAISIN SYDÄMEEMME


Sillä välin, yhteyden kadotettuamme, tunnemme, että me tarvitsemme muita ihmisiä, tarvitsemme asioita. Tarvitsemme myös statuksen ja keinotekoisia rooleja kadotettuamme elävän yhteyden sisäisiin arkkityyppisiin voimiimme ja puoliimme. Meissä asuu niin pohjaton kaipuu ja rikkonaisuus, ettei mikään voi sitä täyttää. Toinen ihminen täyttää sen hetkeksi. Jokin saavutus täyttää sen hetkeksi. Kiire täyttää sen. Elämä on saavuttamista ja pakenemista.

Toisiin ihmisiin luodut rakkaussuhteet elvyttävät parhaiten suhdettamme sydämeemme. Samoin oman lahjamme, jonkin rakkaan puolemme, tekemisemme ruokkiminen ja elvyttäminen. Pikku hiljaa sydämemme alkaa avautua uudelleen. Alamme luottaa ihmisiin siten kuin pieninä lapsina luottavaisina pystyimme turvautua Elämän, Rakkauden kantavaan voimaan. Sydämemme avautuessa alamme saada yhteyden itseemme. Monesti samalla matkalla opimme, ettei meidän tule asettaa itseämme kenenkään toisen varaan. Vain oman sydämemme varaan, Korkeamman Rakkauden varaan.


Elämän tarkoitus on avautua itsellemme. Kuoria vanhoja kerroksia pois. Niitä opeteltuja malleja, rooleja. Kaikkea sitä, mikä on vienyt meidät erilleen itsestämme. Löytää uudellen takaisin Sydämeemme ja vahvaan yhteyteen sen kanssa. Tuntea itsemme.

”Know Thyself and thou shall know the mysteries of gods and of the universe.” Tunne itsesi ja tunnet koko universumin mysteerit. Tuo ikivanha lause on minulle hengittävä totuus. Palaamalla uudelleen ja uudelleen takaisin sydämeeni, löydän kaiken.

Minusta on oman matkani myötä tullut vahvasti erakko, joka nauttii yksinolosta ja itsetutkiskelusta suunnattomasti. Samaan aikaan rakastan vahvasti kymmeniä ja kymmeniä läheisiä ihmisiäni. Ja minusta tuntuu, että rakastan kaikkia ihmisiä, elämää, kaikkea, mitä maailma tarjoaa. Ja kuitenkaan en tarvitse, en tarvitsemalla tarvitse ketään, enkä mitään. Minä olen menettänyt kaiken liian monta kertaa ja saanut kaiken, jotakin yllättävän erilaista ja syvästi hyvää tai erittäin opettavaista. Jotta olen ymmärtänyt, että mitään erityistä en tarvitse. Toki haluan. Haluan jakaa elämänmatkaani toisten ihmisten kanssa. Ja lapseni ovat minulle kaikki kaikessa. He ovat tärkeintä, mitä elämässäni on sen lisäksi, että minulla on tarve ilmaista itseäni ja ilman, että saan tuota tarvetta toteuttaa, kuihdun. Minusta tulee henkeään haukkova kala kuivalla maalla. Hylkeennahkani, sielunnahkani menettänyt, Clarissa Pinkola Estésin sanoja lainatakseni. Suosittelen kaikille lämpimästi hänen kirjaansa "Naiset jotka kulkevat susien kanssa", joka on mielestäni maailman parhaita kotiinpaluun ja itsensä eheyttämisen kirjoja. Sopii myös miehille. Meissä kaikissa asuu feminiinen ja maskuliininen puoli ja ilman niiden eheyttämistä ja yhdistämistä emme voi rakastaa itseämme täysin.TEE JATKUVAA MATKAA SYDÄMEESI, YTIMEESI


Mitkä Sinulle ovat ne asiat, joita ilman elämä tuntuu tukehduttavalta? Mitkä asiat ravitsevat Sinua? Mitkä asiat eivät ravitse Sinua? Mikä puoli Sinussa haluaa kuolla? Mikä jatkaa eloaan, mutta pienemmin ja muuntuneena? Mikä Sinussa haluaa syntyä, luoda itseään? Mikä Sinussa haluaa kasvaa, tarvitsee tilaa ja huolenpitoasi?


Kysy noita asioita itseltäsi joka viikko, joka päivä. Älä unohda itseäsi, vaan löydä itsesi joka päivä uudelleen. Syvemmin ja syvemmin.

Sinä muutut joka hetki. Niin minäkin. Matka itseensä on elämän mielenkiintoisin matka. Iloitse omasta kasvustasi.


Itse olen kiitollinen kaikesta, mitä elämä on eteeni tuonut. Kaikesta siitä kivusta ja kaikesta siitä kaunista, jonka läpi minä olen mennyt. Minun elämäni on muokannut minusta juuri tällaisen kuin olen. Minä olen valinnut tämän elämän ja otan täyden vastuun elämästäni.

Minulla on joka päivä edessä monia valintoja, jotka teen. Moneltako herään. Mitä teen heti sängystä noustuani. Ja kymmeniä ja kymmeniä valintoja sen jälkeen.


Minä en ehkä tietoisesti ole valinnut sitä, mihin maahan ja mihin perheeseen synnyin. Mutta minä itse luulen, että myös sen olen valinnut sieluna, jotta voisin kokea juuri ne asiat, jotka olen kokenut. Koska ilman niitä, minä en olisi minä.

Jos minulla olisi ollut helpompi tai sanotaan, erilainen, elämä, minä en olisi 22-vuotiaana rikkinäisenä ihmisenä kokenut suurta tarvetta ymmärtää elämän tarkoitusta. Enkä olisi kävellyt tätä umpikujien, pienten polkujen, sysimetsän, valtateiden, näköalapaikkojen ja kaiken ihmeellisen sisältämää upeaa omaa tietäni, jota nyt olen kulkenut. Enkä olisi tullut minuksi. Siksi olen kiitollinen kaikille ja kaikesta.RAKKAUS TARKOITTAA KAIKEN HYVÄKSYMISTÄ, EI TÄYDELLISYYTTÄ


Minä olen saanut nähdä ja kokea, että me olemme inhimillisiä ihmisiä ja todellakin voimme tulla rakkaudellisiksi olennoksi, jotka hengittävät Rakkautta ja sykkivät sitä joka solussaan. Joiden mieli on levollinen ja selkeä siten, että he valitsevat Rakkauden ja tuo suuri voima tuo myös intuitiivista tietoa heille. Jotka ovat yhteydessä sieluunsa siten, että tuo sielun ydin, Rakkaus, lävistää koko heidän olemuksensa.

Ja kaikki tuo tarkoittaa, että he eivät ole täydellisiä itsessään. He ovat inhimillisiä lihallisia ihmisiä kaikkine omine ongelmineen. Mutta he hyväksyvät itsensä niin täysin, että Rakkaus pääsee jokaiseen kipuun asti. Minulla on ollut paljon hetkiä, joissa olen kokenut näin. Niitä voidaan kutsua vaikkapa mystisiksi Ykseyden tai Valaistumisen hetkiksi. Aluksi ne kestivät minuutteja, joskus tunteja, joskus muutaman päivän. Tunnen henkilökohtaisesti kymmeniä ihmisiä, jotka kokevat samoin. Tiedän satoja. Todellisuudessa heitä on ainakin tuhansia, ehkä satojatuhansia, miljoonia. Se on mahdollista kaikille. Rakkaus on synnyinlahjamme, todellinen luontomme. Voimme virittäytyä Rakkauden taajuudelle lopulta siten, että olemme siinä suurimman osan ajastamme.

Tuleminen Valoksi ja tuleminen Rakkaudeksi on suuri muodonmuutos, transformaatio. Matka on kivulias, mutta tavallaan kuitenkin helppo. Meidän ei tarvitse tavoitella mitään ulkopuolellamme olevaa. Kaikki löytyy jo sisältämme. Meidän ei tarvitse kuin hyväksyä, kuin rakastaa. Kuin päästää irti kaikesta muusta ja antautua Sydämemme ohjaukseen.


Kuulostaa helpolta. Jokainen tietää, ettei se ole sitä. Siksi lähden tämän blogin myötä tekemään tätä matkaa yhdessä kanssasi läpi jokaisen elämänalueen. Ihmissuhteiden (parisuhteen, vanhemmuuden, ystävyyden, perheen), työn, kriisien, sairauksien, kuoleman, tunteiden, mielen, kehon, sielun... Konkretisoimaan tuon suuren muutoksen käytännön tekoihin ja valintoihin, joita teemme joka päivä.

Olen itse lukenut satoja ja satoja henkisiä ja psykologisia kirjoja. Olen saanut niistä paljon apua itselleni. Uusia upeita oppaita syntyy joka hetki tässä yhä kauniimmassa ajassa. Näistä yksi on ystäväni sydäntietoisuus.fi -perustajan Jaakko Muhosen juuri julkaistu pääteos "Ykseyden oppikirja". Viime vuoden kuljin tuon teoksen kanssa sen viimeistelyprosessin aikana ja uskon, että kirja tulee kulkemaan mukanani loppuelämäni, niin vahvasti sen avulla pääsen Yhteyteen Sydämeni ja Rakkauden kanssa.


Olen oppinut, että totuudet tulevat kohti, alkavat vähitellen yhdistyä minuun, ennen kuin niistä tulee totuutta, joka on elävä hengittävä osa minua. Lukiessani tai kuunnellessani mitä tahansa pyrin aina punnitsemaan asiaa omassa sydämessäni: resonoiko tämä minulle? Ja jos resonoi, otan sitä itseeni. Tuolloin sydämeni ja koko olemukseni alkaa yhdistyä siihen. Mutta jos olen itse ollut kaukana tuosta totuudesta. Jos sanat, jotka kuulostavat totuudelta ovat vaikkapa: ”Minä ansaitsen hyvää” ja se, mitä sillä hetkellä elämässäni olen toteuttanut omilla ajatuksillani ja tunteillani on ollut vaikkapa: ”Kyllä tämä pieni riittää minulle, en saa haluta mitään enempää, tyydyn tähän.” Minulla on ollut aika iso matka kuljettavanani. Joskus tuon matkan on kuronut nopeammin umpeen, joskus hitaammin. Joka tapauksessa se on tuntunut ihan käytännössä siltä, että nuo sanat, joiden tunnen olevan totta sydämessäni, alkavat vähä vähältä tulla lähemmäksi. Tulla konkreettisesti todeksi ja lihaksi minussa ja elämässäni. Se vaatii ajatusmallien muutosta, tunnemaailman uudistusta, monia asioita. Mutta ei ole mitään sen tärkeämpää ja arvokkaampaa.


Kiitos, että lähdit tälle matkalle kanssani. Etsimään omia juuri Sinun tarkoituksiasi omaan elämääsi. Riisumaan yltäsi sen, mikä ei enää palvele Sinua. Tulemaan Rakkaudeksi.


Ihanaa löytöretkeä!


Rakkaudella,

kanssamatkustajasi Julia


PS. Teen myös videosarjaa samasta aiheesta ja ohessa on ”Elämän tarkoitus osa 1: Johdanto” -video, jossa puhun joistakin tässä kirjoituksessakin mainitsemistani asioita. Mutta myös paljon muusta. Videot ja blogikirjoitukset lomittuvat osin yhteen, ne kuitenkin myös täydentävät toisiaan.

90 views0 comments

Comments


bottom of page