top of page

Ilo olla elossa - juureva kehollinen tila höttöilon sijaan

Ilo olla elossa on ihmisen luonnollinen olotila. Juureva kehollinen syvästi nautinnollinen ja levollinen olo, jossa aistit ovat auki luuytimistä asti ja elinvoima virtaa.

Ei sellainen höttöilo, jossa itsekin vuosia elin kääntäen kaiken positiiviseksi ja ohittaen kivun, joka sisälläni oli. Sen, joka sai mieleni vilisemään ajatuksia. Siitä myrkyllisestä kokonaisen ihmisyyden ohittavasta ilosta oli turvallinen kehollinen rauha kaukana.


Kiire, stressi, huolet, selviytymistila sekä traumojen aiheuttama jähmettynyt tunne-energia estävät tunteiden ja tuntemusten virtauksen ihmisen sisällä. Tunteet jäätyvät, ihminen kylmenee. Yhteys itseen, toisiin ja elämään kapenee. Tuntuu tyhjältä, etsii eri tavoin hetken onnea ulkopuolelta.

Ihminen Tarvitsee Turvallisen Tilan, jossa saa olla juuri sellainen kuin on. Väsynyt, hämmentynyt, pelokas, vihainen, katkera, uhriutunut, kontrolloiva, sulkeutunut, pärjäävän, pellen, tekopirteän tai kiltin ihmisen naamiota kannatteleva, ihan mitä vaan kulloinkin on.

Ihminen tarvitsee Tilan, jossa sen naamarin saa vihdoin laskea. Jossa suojat saavat avautua ja avautuvat, koska on ryhmän turva, koska on rakkaus, koska on rauha. Koska muutkin ovat juuri niin paljaita kuin kukin sillä hetkellä haluaa olla. Ja ohjaajat ovat kompastelleet läpi elämän, eivätkä peittele sitä, vaan kertovat avoimesti. Matkastaan kotiin, itseensä. Ja matka jatkuu edelleen.

Ihminen tarvitsee ja ansaitsee Tilan, jossa ollaan Yhdessä.


Kivun takana on äärettömän paljon iloa ja täyttymystä. Sen tiedän ja koen ja sen tahdon muidenkin kokevan.


Kuuntele, kutsuuko sinua osallistua kolmipäiväiselle lempeän voimalliselle minun ja Ville Juurikkalan ohjaamalle matkalle 14 kanssakulkurin kanssa

Henkinen kulkuri – Ilo irti! retriitti helatorstaiviikolla 9.-11.5.2024 Pyhtäällä Stockforsin hyvinvointi- ja kulttuurikylässä kauniissa Patruunantalon kartanossa. Hinta 380 €. Ilmoittautumiset ja lisätietoja minulta yksityisviestillä tai juliakuuart@gmail.com ja näiltä nettisivuilta.


16 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page