top of page

kokonaisvaltaisesti rentouttavat, eheyttävät ja nautinnolliset kehohoidot

Kuva hoitohuoneesta Korkintie.jpg

Kuvassa mm. vyöhyketerapiassa käytettävät puikot, HotStones-kiviä ja tiibetiläiset kellot.

Kuvittele tila, jossa olet täysin rentoutunut.
Vapaudu kokemaan täytenä tämä hetki.
Ole aidosti juuri se, kuka olet.

Huom. Pyhtään Keidas -hyvinvointikeskuksen avajaistarjouksena – 30 % kaikista ostetuista lahjakorteista sekä varatuista hoidoista ja valmennuksista voimassa 22.12.2023 asti
 

Ks. tarkemmin: Hinnasto

 

 

Oriental Massage – INTIALAINEN KOKOVARTALOHIERONTA 128 €/ 1,5 h

 

Oriental Massage eli intialainen ki-energiahieronta on syvärentouttava ja lempeä, mutta hyvin tehokas hieronta. Se perustuu tuhansia vuosia vanhaan ayuervediseen lääketieteeseen ja siinä koko keho hierotaan luontaisilla öljyillä varpaista päälakeen kehon molemmilta puolilta.

 

Oriental Massage –hieronnan tempo vaihtelee rytmisistä lihasten kimmoisuutta sekä verenkiertoa ja imunesteen kiertoa parantavista liikkeistä hitaisiin tuudittaviin sivelyihin. Hierontaotteet ovat kuin kauniisti virtaava joki, kuin tanssia. Hoidossa on pitkä selän käsittely, jossa puretaan tehokkaasti jännitykset selästä, hartioista ja niskasta. Koko kehon marma- eli energiapisteitä avataan kevyesti sormin pyörittämällä. Hoidon lopuksi on noin 20 minuutin syvällisesti uudistava pään hieronta.

 

Idän lääketieteissä kuten ayurvedisissä hoidoissakin peruslähtökohtana on, että terveys syntyy siitä, kun elimistössämme ja koko olemuksessamme on vapaa ja tasapainoinen energian virtaus. Oriental Massage -hieronta pureutuu syvälle stressin ja sairauden syihin. Se auttaa vapauttamaan fyysisiä kireyksiä sekä jännityksiä ja sitä kautta laukaisee elintärkeän elämänvirran kulun sisällämme.

 

Oriental Massage -hieronnan hyötyjä muun muassa:

syvä rentoutuminen, parantunut ihon ja lihaskudoksen kimmoisuus, nopeampi toipuminen sairauksista, helpotusta unettomuuteen ja migreeniin, verenkierron paraneminen, kehon kuona-aineiden poistumisen paraneminen, helpotusta selkä-, niska- ja hartiajännityksiin, ruuansulatuksen ja ravintoaineiden imeytymisen paraneminen, sisäelinten, sydämen ja hermoston tasapainoisempi toiminta, lihaskudoksen uudistumisen kiihtyminen, rasvakudoksen hajoamisen nopeutuminen, lisääntynyt elinvoimaisuuden tunne, mielen selkiytyminen ja kehon, mielen sekä sielun kokonaisvaltainen eheytyminen.

 

 

 

HotStones -KOKO VARTALON KUUMAKIVIHIERONTA 138 € / 1,5 h

 

Miellyttävän kuumat kivet liukuvat keholla luovuttaen rentouttavaa lämpöään syvälle lihaksiin, sisäelimiin, luihin ja ytimiin; koko elimistöön. Rentoutuksen tunne on kuin jokainen solu vajoaisi painottomuuteen.

Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa kehon energiakeskuksiin selälle ja vatsalle asetellaan suuret lämpimät kivet. Vapauttaessaan lämpöä, nämä kivet vaikuttavat koko kehoon rentouttaen ja energisoiden sitä. Lisäksi kuumakivihoidossa hierotaan koko keho kuumilla kivillä. Hetkittäin hoidettava voi tuntea, miten jokin tukos akukanavassa aukeaa: vaikkapa hoidettaessa varpaita, miellyttävä vapauttava tunne kipinöi ja väreilee päässä.

 

Kivien maagisen rentouttava lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja siksi kuumakivihieronta onkin yksi parhaista esim. lihasjännityksen laukaisijoista. Se myös vaikuttaa syvällisesti koko kehoa ja mieltä tasapainottavasti. Parantaa koko elimistön yhteistoimintaa, tehostaa aineenvaihduntaa ja lymfanestekiertoa, tasapainottaa hermoston toimintaa, laukaisee tehokkaasti stressiä, purkaa jännityksiä.

Hoito on hyvin voimallisesti rentouttava. Se poistaa kuona-aineita ja voimistaa kehon luonnollista itseparanemismekanismia. Usein ensimmäisen hoitokerran jälkeen tämän vuoksi olo on hyvin väsynyt. Tällöin tulee kuunnella omaa kehoa ja antaa sille rauha jatkaa hoidon vaikutusta ottamalla rennosti seuraava vuorokausi.

 

Kuumakivihieronta on satoja vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty mm. Intiassa, Tiibetissä, Egyptissä ja Etelä-Amerikassa. Länsimaissa hoito löydettiin uudelleen 2000-luvun vaihteen tienoille. Sen voimakkaiden stressiä laukaisevien, energiaa vapauttavien ja rentouttavien ominaisuuksiensa vuoksi siitä on tullut yksi nopeimmin leviävistä hierontahoidoista. Suomeen hoito rantautui v. 2004-2005. Minä opettelin kuumakivihieronnan vuonna 2007 käyden kurssin Suomessa, mutta myös ulkomailta tilaamieni koulutusmateriaalien avulla.

Hoidossa käytettävät kivet ovat laava-eli basalttikiviä, sillä laavakivi sitoo lämpöä pitkään ja vapauttaa sitä hitaasti. Omat kiveni ovat Kreikasta. Kivet lämmitän Spa-keittimessä vedessä ja ne sivelen ne aromaterapiatippoja sisältävällä öljyllä. Kuumakiviterapia on hyvin öljyinen hoito, sillä kivien tulee liukua iholla sulavasti, kuin tanssien. Käytän kuumakivihieronnassani pohjana intialaisen hieronnan akukanavia avaavia liikkeitä. Kokovartalohieronnassa voidaan keskittyä niihin kohtiin, jotka vaativat eniten huomiota.

 

HotStones-kuumakivihieronta on hoitokokemuksena erittäin miellyttävä ja jopa autuaallinen.
Tervetuloa rentoutumaan ja nauttimaan!

 

 

Refleksologia – KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA 128 € / 1,5 h

 

Terveyden hoitamista kehon heijastepisteitä/-alueita käsittelemällä. Tehokas ja kokonaisvaltainen luontaishoitomenetelmä, jolla voidaan kartoittaa ja hoitaa mitä moninaisempia terveyden häiriö- ja epätasapainotiloja. Hoidossa käsitellään tukoksia ja jännityksiä mm. painelemalla ja kitkahieronnalla. Heijastepisteitä löytyy jalkaterän sekä käsien lisäksi joka puolelta vartaloa sekä mm. päästä ja korvista. Vyöhyketerapiaa käytetään täsmähoitona kehon ongelmiin, vammoihin ja sairauksiin ja sitä suositellaan otettavaksi sarjahoitona vähintään 3 kertaa. Ensimmäisellä käynnillä tehdään koko kehon kartoitus ja avaava, ns. puhdistushoito. Seuraavilla kerroilla keskitytään niihin kehon epätasapainotiloihin, joita asiakas toivoo hoidettavan ja joita kehon kartoituksessa on löytynyt.
 


 

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

(on osa HotStones-kuumakivihierontaa, Oriental Massage -intialaista kokovartalohierontaa sekä refleksologista koko kehon vyöhyketerapiaa)

 

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja uudistava hoito, joka vaikuttaa niin fyysisellä kuin psyykkiselläkin tasolla. Puolen tunnin hoidon jälkeen olo on seesteinen ja mieli kirkas. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu myös seuraavien päivien ajan.

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha, alkujaan ayuevedinen hoitomenetelmä. Siinä käytetään erilaisia ja rytmiltään erilaisia hierontaliikkeitä, joilla käsitellään hartiaseutu, olkavarret ja pää tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Hoito tehdään joko istuen tai hoitopöydällä maaten. Istuen tehtävä hieronta on öljytön (päällä mieluiten puuvillainen paita), mutta hoitopöydällä päähieronnan voi tehdä joko öljyttömänä tai öljyllä.

 

Intialainen päähieronta parantaa keskittymiskykyä ja lisää yleistä vireystasoa. Verenkierron paraneminen, lihasten hapenottokyvyn paraneminen ja mielen rauhoittuminen auttavat kehon omien säätelymekanismien toimintaa ja edistävät siten terveyden ylläpitoa (kuonanpoisto, autoimmunologiset vaivat, hormonaaliset epätasapainot…).

Intialaisella päähieronnalla saadaan apua mm. päänsärkyyn, lihasjännityksiin, silmien rasitukseen, stressiin, unettomuuteen, TMJ-oireisiin (leukanivelten pinnetilat, kasvohermosäryt, purentasäryt…), lymfaattisiin tukoksiin, poskiontelotulehduksiin, hius- ja päänahan ongelmiin, verenkierron paranemiseen (laskee verenpainetta), pelkotiloihin, masennukseen, paniikkihäiriöihin, tinnitukseen ja moneen muuhun.

 

Kun haluat hemmotella ja hoitaa itseäsi tai läheistäsi, intialainen päähieronta on mitä nautinnollisin tapa tehdä se!

bottom of page